сряда, 25 септември 2013 г.

ОТВОРЕНА ПОКАНА ЗА ВИДЕО ИНСТАЛАЦИИ „Дупини LIKE - Старата поща и съвременните средства за комуникация“


Сдружение с нестопанска цел
ДУПИНИ
Велико Търново
ул.”Иван Вазов” 16
тел.   062 / 622362
 ­     

Отворена покана за видео инсталации


Арт група ДУПИНИ със съдействието на Община Велико Търново организира

„Дупини LIKE - Старата поща и съвременните средства за комуникация“


     
С поредица изяви през изминалата години арт група ДУПИНИ обживи сградата на Старата поща във Велико Търново. За основното събитие “Старата поща или съвременните средства за комуникация” изявени автори бяха поканени да реагират творчески на предизвикателствата на едно изгубило функцията си  архитектурно пространство.
Резултатите от събитието бяха впечатляващи, което ни подтикна тази година да продължим темата като обявим отворена покана за видео инсталации в същите пространства на Старата поща. Емблематичната като архитектура сграда във Велико Търново, която е построена и изпълнявала функциите си на основен център за комуникация през изминалото столетие, в момента е забравена и празна. Новите технологии, които до голяма степен са променили и съвременното изкуство, позволяват рефлексии, необвързани с физическо присъствие и дават възможност за преосмисляне и създаване на нов контекст в пространства на Старата пощата.

Отправяме тази покана за участие с авторски проекти към всички творци от България и чужбина, които имат желание да реагират към конкретните пространства на Старата поща.
Творческа провокация: Адаптиране на съвременните форми на визуално изразяване към конкретното пространство на Старата поща във Велико Търново, комуникация с пространствата и трансформирането им чрез средствата на дигиталните изкуства.

Визуална информация за пространствата и събитията от миналата година ( http://duppini.blogspot.com/ ), както и формуляр за кандидатстване ще намерите на фейсбук страницата на арт група ДУПИНИ и на http://duppinilike.blogspot.com/2013/09/blog-post_1780.html

График:
Срок за изпращане на предложенията: 10 ноември 2013 г. (на имейла на ДУПИНИ duppini@gmail.com )
Представяне на селектираните творби ще бъде от 22 до 25 ноември 2013 г. и ще активира интериорните и екс­териорни пространства на Старата поща, превръщайки я в активен обект за визуална ко­му­никация със зрителите, жители и гости на града.  Публикуването на селектираните творби на фейсбук страницата на ДУПИНИ ще бъде на 22 ноември 2013 г., с което стартира вотът на публиката ( до 2 декември 2013 г.).
Авторът, чиято творба е получила най-много харесвания с LIKE, както и един селектиран от организаторите автор ще бъдат поканени за едномесечен престой през 2014 година в Резидентен арт център „Велико Търново“ на арт група ДУПИНИ. Наградените автори ще бъдат обявени на 5 декември 2013 г.

С размисъл за мястото и ролята на изкуствата  като средство  за комуникация бихме искали тази изява да подкрепи амбициите ни за създаване на арт център за съвременно изкуство във Велико Търново.

Арт група ДУПИНИ си запазва правата да използва творбите за реклама, публикации и презентации, свързани с това събитие и дейността на групата.

За контакти и повече информация: duppini@gmail.com
+359(0)877995377 Георги Минчев


Как се кандидатства:
Краен срок за кандидатстване: 10 ноември 2013 г.
  1. Попълнете формуляра и приложете към него кратко CV.
  2. Необходимо е във формуляра за кандидатстване да се посочи линка, от който да се свали творбата с необходимата резолюция и качество.
  3. Използвайте за снимки – JPG формат, за видео – DVD формат.
  4. Необходимо е да се посочи номер на мястото, за което е предвидена творбата (номер на пространството - от 1 до 8 -  и/или номер на файла).
На http://duppinilike.blogspot.com/2013_09_01_archive.html  ще намерите визуална информация за пространствата.

Необходимите документи изпращайте на имейла на арт група ДУПИНИ: duppini@gmail.com

  








1 коментар: